Мрачноглед.
Животът е низ от абстиненции.
Днес ти липсва това, утре - друго.
Над смъртното легло висят претенции,
подклаждани от хиляди заблуди.
Младостта отлита бързо, като къса зима,
пролетта разтапя, лятото убива.
Това, в което си се вричал вчера,
днес не се разбира.
Изводи след доводи,
огън след вода,
майчице, намокрих се,
а подир - горя.
Днес приемат те,
а отслабнеш ли - хвърчиш,
но спокойно, ще те вземат
дяволите, постепенно отведнъж.
17.02.09
© Братан Все права защищены
"Майчице, подмокрих се
а в дирника - горя."
П.П. Уф, тоя финал.