17.02.2009 г., 15:03 ч.

Мрачноглед 

  Поезия » Философска
486 0 2

 

Мрачноглед.

 

Животът е низ от абстиненции.

Днес ти липсва това, утре - друго.

Над смъртното легло висят претенции,

подклаждани от хиляди заблуди.

 

Младостта отлита бързо, като къса зима,

пролетта разтапя, лятото убива.

Това, в което си се вричал вчера,

днес не се разбира.

 

Изводи след доводи,

огън след вода,

майчице, намокрих се,

а подир - горя.

 

Днес приемат те,

а отслабнеш ли - хвърчиш,

но спокойно, ще те вземат

дяволите, постепенно отведнъж.

 

17.02.09

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??