Тя се усмихва превзето и знае,
че е отвратителна в тази поза,
но си мълчи разумно и нехае,
че той я приема дори и грозна...
Защото Оная в къщи го чака.
И сега я търпи, къде ще иде...
Ще потънат заедно в мрака,
но в стиховете му ще е идол...
© Величко Енев Все права защищены