25 апр. 2013 г., 17:42

Музика на канавата 

  Поэзия » Белые стихи
388 0 2

Очите бавно давят се без дъх,

В ла бемол гасне последният нюанс

На дървената рамка насреща окачена,

Клавишник стар събира в дисонанс

Звуците на маслени бои,

Обагрящи пейзажа в мак червено,

Където няма музика на живо,

А само графика безмълвна и сломена.

 

Четката нанасяла стакато

Поля безкрай, в които погледът се губи,

Една соната свири в контражур,

От слънчевите дири променена,

Етюд за двама край сланата

На сутрешното майско утре,

Където графиката очертава

Пиано сред поля зелени.

 

 

 

© Явор Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??