Разминаваме се толкоз пъти. Дали е писано било въобще за нас?
Дали успяхме да се срещнем или дошъл съм много рано аз?
Или пък закъснял съм? А тъжно би било такива да са нашите съдби,
че все в различен миг да бъдем там, където бихме се видяли, може би.
Дали пък да не спра да те изчакам? Дали ще минеш тук изобщо пак?
Дали ще крачиш с бърза крачка или ще поспреш за да направиш знак,
че някак си живота ни е тук довел, за теб и мен във правилният час,
когато се прегърнем и ти кажа "О, тъй прекрасна си!" с притихнал глас.
© Николай Беков Все права защищены