Мъжете от моето племе...
Мъжете от моето племе
във ласките си били сдържани и груби –
само деца да направят
слизали от конете
и нямали време да любят...
Но днес, аз на цялата неизживяна
в столетията им любов съм Разпятието понесъл:
– пригвозди́ ме на него!... Ще е великолепно
зрелище за тълпите!... И ужасяващо!...
И весело!...
... Но през нощта ме свали от Кръста
и ме заведи някъде: Да се любим!...
А в утрото пръсни мълвата,
че от Любовта съм възкръснал!...
– Пък нека те мислят за луда!...
20.10.2019.
© Коста Качев Все права защищены