20 oct 2019, 14:28

Мъжете от моето племе... 

  Poesía » De amor, Otra
286 0 0

 

Мъжете от моето племе...

 

Мъжете от моето племе

във ласките си били сдържани и груби –

само деца да направят

слизали от конете

и нямали време да любят...

 

Но днес, аз на цялата неизживяна

в столетията им любов съм Разпятието понесъл:

– пригвозди́ ме на него!... Ще е великолепно

зрелище за тълпите!... И ужасяващо!...

И весело!...

 

... Но през нощта ме свали от Кръста

и ме заведи някъде: Да се любим!...

А в утрото пръсни мълвата,

че от Любовта съм възкръснал!...

 

– Пък нека те мислят за луда!...

 

20.10.2019.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??