11 янв. 2023 г., 19:09

Мъжът с отвертката 

  Поэзия
201 4 5

МЪЖЪТ С ОТВЕРТКАТА

 

Навярно аз съм странна птица, дошла от по-човечен свят,

протягам всекиму душица – и имам всекиго за брат,

злодей по своя друм да срещна, подавам му добра ръка –

молитва в черквата отсреща готов съм да му изрека,

да палнем с просяка цигарка, да купя на клошаря хляб,

да вържа на хлапето в парка хвърчилце с някой стар канап,

 

да вдигна смело на площада със смях на пролетно момче

сандалчето, което пада от топло бебешко краче,

да купя на пазара джоджен – да кипне мама боб чорба,

човещинка е – да съм Божем ваш брат по ужас и съдба.

И казвам си здравей, Валерка! Поне веднъж опитай, брат? –

да се завинтиш със отвертка във този безлюбовен свят.

 

10 януарий 2023 г.

гр. Варна, 20, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??