18 окт. 2022 г., 14:47

Мълча 

  Поэзия » Философская
392 6 6

Мълча от страх и почитание.
Мълча от горест и страдание.
Мълча във щастие и радост.
Мълча с надежда, с упование.

Словата нямат днес значение.
Не носят светлина и знание.
С омраза ги запращаме навред,
забравили любов, смирение.
               —————
Дойдохме голи в този свят
И тъй от него ще си тръгнем.
Оставяме след нас следа,
когато нещичко сме дали. 
Добър единствено е Бог.
А ние -   сянка в утринта.

© Минко Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??