Мълчим пред свещници.
Ръцете търсят оправдание.
Немее лудост в грешници
и памет в тихото страдание.
Мълчим, без да обжалваме.
Животът има право да живее.
Разпята песен на разсъмване
ще чака вечерта да я допее.
Мълчим направени от пръст.
Орел със гарван не пирува.
Излята е и чашата на кръст,
с мълчание, което го целува.