Jan 29, 2019, 1:25 AM

Мълчание 

  Poetry
216 1 5

Мълчим пред свещници.

Ръцете търсят оправдание.

Немее лудост в грешници

и памет в тихото страдание.

Мълчим, без да обжалваме.

Животът има право да живее.

Разпята песен на разсъмване

ще чака вечерта да я допее.

Мълчим направени от пръст.

Орел със гарван не пирува.

Излята е и чашата на кръст,

с мълчание, което го целува.

© All rights reserved.

В памет на близките, които загубихме. 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??