Гражданство - не можеш да живееш, където поискаш.
За бутилка олио с нахални типове се натискаш...
ТКЗС - как само са се сетили! Престижна марка...
Ряпа да яде Триумфалната арка...
„Във всеки дом - добитък!" - наглост. Толкова явно си правят с овцете гаргара.
Топличко да е, овцата е доволна и на попара...
„Всяко яйце над плана - тухла в строителството на социализма".
Вървят нещата, вървят... ама със клизма...
„Правим обувки с кожа на клиента"...
В хоремага давят безсилието си с мастика и мента.
Облак, но черен, горчив и буреносен,
рушвет даваш за касетофона вносен...
Ходят на баня, там ги търка мустакат рошав теляк,
българче чака съпругата на добронамерен кротък поляк...
„Булгар, булгар" - 45 години, актуална фраза още от Алеко,
петолъчката блести от всички най-далеко...
Зимата - на дърва или с нафтови печки,
на „прескочи кобила" си играят децата или на няк'ва игра с клечки...
Надпис в затвор: „От тебе, партийо, се учим!"
С тази идеология май-май ще я закучим...
Родните филми - основна реплика „мълчанка" се нарича,
„Най-доброто кино!" - агент на ДС пред простолюдие отсича.
В киносалоните - за слончета, приятели и още нещо,
отзад на гаджосаните им станало леко горещо...
Пет за четири, направо за три... Изпълнили си нормата - робите щастливи.
Всичко по план, ухилени са „кривите ниви"...
„Какво искаш, бе, Тато крадеше, ама и народа ядеше"...
Твоите пари като пътуваха за Цюрих, ти къде спеше?
Русенско варено, „Камчия" и сух шпек, цаца...
Сбирщина от твари на летището - партизан Янко ще каца...
Чак с чилийци, виетнамци и кубинци станахме братя. Цяла мистерия.
Онзи от самолета слиза - истерия...
Кореком - символа на провала...
Навсякъде снимки на Овчаря - хвала!...
Един „полупроводник" се гаври с учители, лекари и инженери...
От глупав по-глупав... но не с Джимито Кери...
„Машинист е моят татко, машинист ще стана аз" -
пик на техниката е татарският „Камаз"...
Пуснете си с Леонид по един сочен „братски" език...
Палячовщина, режисирана от удобен на „Кремъл" комик...
..
Четирилогия, с която съм убеден, че на мнозина в червата бъркам.
На такива не ръмжа. Подигравателно само им мъркам...
Петната червени най-трудно се избелват. Логично.
В тази поредица вложих и отношение лично...
© Чингапук Все права защищены