7.09.2008 г., 13:50 ч.

Мълчанието на овцете IV 

  Поезия » Гражданска
1137 0 7
 

 

Гражданство - не можеш да живееш, където поискаш.

За бутилка олио с нахални типове се натискаш...

ТКЗС - как само са се сетили! Престижна марка...

Ряпа да яде Триумфалната арка...

 

 

 

 

„Във всеки дом - добитък!" - наглост. Толкова явно си правят с овцете гаргара.

Топличко да е, овцата е доволна и на попара...

„Всяко яйце над плана - тухла в строителството на социализма".

Вървят нещата, вървят... ама със клизма...

 

 

„Правим обувки с кожа на клиента"...

В хоремага давят безсилието си с  мастика и мента.

Облак, но черен, горчив и буреносен,

рушвет даваш  за  касетофона вносен...

 

 

 

 

Ходят на баня, там ги търка мустакат рошав теляк,

българче чака съпругата на добронамерен кротък поляк...

„Булгар, булгар" - 45 години, актуална фраза още от Алеко,

петолъчката блести от всички най-далеко...

 

 

 

 

Зимата - на дърва или с нафтови печки,

на „прескочи кобила"  си играят децата или на няк'ва игра  с клечки...

Надпис в затвор: „От тебе, партийо, се учим!"

С тази идеология май-май ще я закучим...

 

 

 

 

Родните филми - основна реплика „мълчанка"  се нарича,

„Най-доброто кино!" - агент на ДС пред простолюдие отсича.

В киносалоните - за слончета, приятели и още нещо,

отзад на гаджосаните им станало леко горещо...

 

 

 

 

Пет за четири, направо за три... Изпълнили си  нормата - робите  щастливи.

Всичко по план, ухилени са „кривите ниви"...

„Какво искаш, бе, Тато крадеше, ама и народа  ядеше"...

Твоите пари като пътуваха за Цюрих, ти къде спеше?

 

 

 

 

Русенско варено,  „Камчия" и сух шпек, цаца...

Сбирщина от твари  на летището - партизан  Янко ще  каца...

Чак с чилийци, виетнамци  и кубинци  станахме братя. Цяла мистерия.

Онзи от самолета слиза - истерия...

 

 

 

 

Кореком - символа на провала...

Навсякъде снимки на Овчаря - хвала!...

Един „полупроводник" се гаври с учители, лекари и инженери...

От глупав по-глупав... но не с Джимито Кери...

 

 

 

 

„Машинист е моят  татко, машинист ще стана аз" -

пик на техниката е татарският „Камаз"...

Пуснете си с Леонид  по един сочен „братски" език...

Палячовщина, режисирана от удобен на „Кремъл" комик...

 

 

 

..

 

Четирилогия, с която  съм убеден, че на мнозина в  червата  бъркам.

На такива не ръмжа. Подигравателно само им мъркам...

Петната червени най-трудно се избелват. Логично.

В тази поредица вложих и отношение лично...

 

 

© Чингапук Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??