10 июн. 2023 г., 07:50

Мълчат край мен добрите мъдреци 

  Поэзия
481 2 3

МЪЛЧАТ КРАЙ МЕН ДОБРИТЕ МЪДРЕЦИ

 

... започнах да се чудя все по-често – нали по аритметика съм слаб,

защо животът спря да връща ресто, когато си купувам сутрин хляб,

защо живея като псе – наритан, завързан с глоби, с данъци безкрай,

и вече спрях отдавна да се питам кога ще смъкнем онзи вечен Рай? –

кога ще заживеем? – бели хора! – под щедрите Господни слънчица,

 

да ме събуждат птиците на двора, да чувам светла глъчка на деца,

озъбено и зло, свирепо куче! – без маска, без намордник и без грим,

защо ли на добър живот не случих? – поне за миг един неповторим,

и до кога това ще продължава? – мълчат край мен добрите мъдреци.

Родино моя, глупава държава! – в която властват лакоми крадци.

© Валери Станков Все права защищены

Властта в държавата е сива, а кардиналите отвън
пионките редят щастливо, живеем, сякаш че насън.
А приказката продължава, вървим през ад с рекламен рай...
Родината е без държава, отпред с поредния ратай –
слуга безропотно послушен на чиковци през океан. ...
  411 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво! Будиш ни от робския сън! За да открием свободата, ако не отвън поне отвътре!
  • Лакомията, предателството, собственото благополучие за сметка на кражбите на пари, предназначени за нормалните хора - е, това е то по нашите географски ширини и дължини. Не знам да има друг народ с израз като "краде и с гъза си"!
  • Защото такава ни е държавата.
Предложения
: ??:??