Мълвата е велика,
мълвата е без думи
да паднеш във реката
подсечен от куршуми.
Мълвата е всевиша,
нечиста и горчива
не може да се диша
защото те убива.
Мълвата е злорада
с огромни остри зъби
без никаква пощада
на смърт ще те осъди.
Приказвайте съседи,
порочни долни свини
акъл и дух отнети
за хиляди години
И приказки безкрайни,
шептене в тъмнината
издават се нелепи тайни,
подлива се водата.
Махленските клюкари
дори не подозират
приготвил съм за тях шамари,
пешкира да обират.
Встрани, отпред, отзад,
отляво и отдясно
юмручен удар със откат
хванал ги е на тясно.
И виж за миг
мълвата се променя
сега си ти герой велик
за нищо не те еня.
Мълвата не те гони,
когато я познаваш
и нейните закони
ти точно съблюдаваш.
Мълвата е слугиня
грижовна и добра
пазителка любима
на твоята душа.
© Клажер от Килиджевци Все права защищены