24.11.2020 г., 0:44 ч.

Мълвата 

  Поезия » Свободен стих
403 0 1

Мълвата е велика,

мълвата е без думи

да паднеш във реката

подсечен от куршуми.

 

Мълвата е всевиша,

 нечиста и горчива

не може да се диша

защото те убива.

 

Мълвата е злорада

 с огромни остри зъби

без никаква пощада

на смърт ще те осъди.

 

Приказвайте съседи,

порочни долни свини

акъл и дух отнети

за хиляди години

 

 И приказки безкрайни,

шептене в тъмнината

издават се нелепи тайни,

подлива се водата.

 

Махленските клюкари

дори не подозират

приготвил съм за тях шамари,

пешкира да обират.

 

Встрани, отпред, отзад,

отляво и отдясно

юмручен удар със откат

хванал ги е на тясно.

 

И виж за миг

мълвата се променя

сега си ти герой велик

за нищо не те еня.

 

Мълвата не те гони,

когато я познаваш

и нейните закони

ти точно съблюдаваш.

 

Мълвата е слугиня

грижовна и добра

пазителка любима

на твоята душа.

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, да, мълвата е булдог, куче, най-добрия приятел на човека При теб винаги е интересно
Предложения
: ??:??