25 мар. 2021 г., 07:31

Мъртво вълнение 

  Поэзия » Другая
427 2 4

Повлича ме навътре...

мъртвото вълнение.

Сграбчва ме -

с отровните си пипала!

Дълбае рани кървящи

и дълбоки...

И така ми се иска

да извикам...

но покрай мен

протягат се

хиляди ръце...

Как да им помогна?

Как да повдигна

духът им...!?

Не се предавайте!

Не губете сили...

Ето вижте -

издига се

новата, Земя!

С общи сили

ще стигнем

до нея...

Отпуска отровните си

пипала - мъртвото вълнение,

сребристи облаци

отразяват се в морето...

И крясъка на чайките

пробужда сетивата

толкова сме близко

да достигнем отново

до земята...

Където светли извори

бълбукат, недокоснати

и не отпити..

целебна жива вода

ще излекува

земните ни рани!

Не спирайте -

залогът е голям...

Природа чиста

и неопетнена,

светлеят истини

и ни чакат там

с гердан от перли

със изгубените ни

човешки ценности...

 

Отмина...Всичко свърши!

Силни сме, задружни,

нежни и изпълнени с любов.

И греят облаците -

отразяват слънцето,

а то ни гали с обич

и с надежда...

Силни сте...Щом заедно

и обединени достигнахте

заветната си цел...

Да се променим издълбоко...

да се отърсим от тежките окови

и да пазим човешките си ценности!

Дъга изгрява и оставаме с радост

в новите вселенски вибрации...

на новия -Златен век...!

И нека пазим любовта си,

там където пламъка

на божествената ни искра

разпръсква светлина...

Любов, надежда, мир -

изпълват нашите души...

Всичко свърши...Силни сме...!

И ще пазим мира и свободата!

Защото българският дух

е толкова непоклатим...

Светилник светъл е

той във тъмнината...

Показва пътя, битките,

успеха...показва силата

на вярното ни - Аз...

България - едно сърце,

една душа, сълза

кристално чиста...Ето вижте...

Една сълза - кристално чиста,

как блести в новото ни утро...

Да бъдем! Да живеем! Да творим!

Родината като зениците на очите си

да пазим и да я съхраним за нашите

деца...те са нашето светло бъдеще...

Та да пребъдем през вековете...!

 

18.03.2021г

Катя Джамова

© Катя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце
    за хубавите думи и коментари!
    Бъдете здрави и благословени!
  • Поздравявам те, Катя! Мога само да цитирам класическата мъдрост - "Най-тъмно е преди разсъмване!" Твоето послание е толкова ясно и категорично изразено:

    "Да бъдем! Да живеем! Да творим!
    Родината като зениците на очите си
    да пазим и да я съхраним за нашите
    деца...те са нашето светло бъдеще...
    Та да пребъдем през вековете...!"

    че е трудно да си пожелаем нещо повече.
  • Хареса ми, много е обнадеждаващо!
  • Ако има някакъв смисъл живота ни, то това е любовта към хората и родината.Много силно и обнадеждаващо стихо, Катя! Поздравявам те!
Предложения
: ??:??