Повлича ме навътре...
мъртвото вълнение.
Сграбчва ме -
с отровните си пипала!
Дълбае рани кървящи
и дълбоки...
И така ми се иска
да извикам...
но покрай мен
протягат се
хиляди ръце...
Как да им помогна?
Как да повдигна
духът им...!?
Не се предавайте!
Не губете сили...
Ето вижте -
издига се
новата, Земя!
С общи сили
ще стигнем
до нея...
Отпуска отровните си
пипала - мъртвото вълнение,
сребристи облаци
отразяват се в морето...
И крясъка на чайките
пробужда сетивата
толкова сме близко
да достигнем отново
до земята...
Където светли извори
бълбукат, недокоснати
и не отпити..
целебна жива вода
ще излекува
земните ни рани!
Не спирайте -
залогът е голям...
Природа чиста
и неопетнена,
светлеят истини
и ни чакат там
с гердан от перли
със изгубените ни
човешки ценности...
Отмина...Всичко свърши!
Силни сме, задружни,
нежни и изпълнени с любов.
И греят облаците -
отразяват слънцето,
а то ни гали с обич
и с надежда...
Силни сте...Щом заедно
и обединени достигнахте
заветната си цел...
Да се променим издълбоко...
да се отърсим от тежките окови
и да пазим човешките си ценности!
Дъга изгрява и оставаме с радост
в новите вселенски вибрации...
на новия -Златен век...!
И нека пазим любовта си,
там където пламъка
на божествената ни искра
разпръсква светлина...
Любов, надежда, мир -
изпълват нашите души...
Всичко свърши...Силни сме...!
И ще пазим мира и свободата!
Защото българският дух
е толкова непоклатим...
Светилник светъл е
той във тъмнината...
Показва пътя, битките,
успеха...показва силата
на вярното ни - Аз...
България - едно сърце,
една душа, сълза
кристално чиста...Ето вижте...
Една сълза - кристално чиста,
как блести в новото ни утро...
Да бъдем! Да живеем! Да творим!
Родината като зениците на очите си
да пазим и да я съхраним за нашите
деца...те са нашето светло бъдеще...
Та да пребъдем през вековете...!
18.03.2021г
Катя Джамова
© Катя All rights reserved.
за хубавите думи и коментари!
Бъдете здрави и благословени!