3 февр. 2018 г., 04:38

Надежда 

  Поэзия » Другая
405 1 4

 

 

 

                 Поспряла се на моята врата,

                  ме чакаше надеждата позната.

                  Надеждата - тя вече застаря,

                  налудната надежда хвърковата.

                  Надеждата не зъзне в самота,

                  често си клюкари тя с мечтата

                   и като билка е против смъртта,

                   а не очаква някаква отплата.

                   Товарят я с незнайна бъднина,

                   но й врачува истината свята.

                   Тя не обича думата - сега -

                    съдбата поверява на зората.

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??