26 мар. 2008 г., 09:34

На баба 

  Поэзия » Другая
695 0 5
Ти хляб си месила със сърце,
че дъхав аромат от там се носи.
Докосвам с ласкави ръце
главицата ти среброкоса.

Ти мляко в ранната зора
за внуци, топло, си доила -
да раснат в бъдеще добро,
огнище селско да им дава сила.

Ти черги в есенната нощ
тъкала си с любовна нежност.
Посрещала си всеки гост
с широката душа безбрежна.

24.02.2008г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??