Некакви никакви,
скрити зад никове,
ръсят със напъни мозък без гънки.
И как да го кажа -
не ще ги откажа,
но казвам на глас: на баба ви трънките...
Така си дерзаят
и лаят ли, лаят,
и стискат със зъби усмивката тънка.
Ухапят и плюят,
дано се прочуят,
но казвам на глас: на баба ви трънките...
Оголили зъби,
животът ги ръби
и дните си тъпчат със жлъчни подплънки.
Все нивите криви,
а дните горчиви,
но казвам на глас: на баба ви трънките...
Ще остана нечут
и на босо обут,
след тълпата ще крача със ланските дънки.
Но така ми е гот
в тоя скапан живот,
че ви казвам сега: на баба ви трънките...
© Димитър Никифоров Все права защищены