4 июл. 2010 г., 17:51

На една непозната художничка 

  Поэзия » Любовная
839 0 19

 

На една непозната художничка

 

 

Какво нарисува

с вълшебната четка,

омайнице?

Четка от твоите мигли,

в утро

със билки

поръсени,

потопени в палитра

от светли

потайности -

скрити свещици

в душите,

дори и на мъртвите.

 

Недей да рисуваш

с омайната четка,

вълшебнице,

душите на другите

спретнали китка

за вечери,

пълни с безсъници!

Погледни пеперудите

в лудия танц

на страстта,

пренебрегнали

всички съвети на мъдрите!

За да видиш

най-после и

себе си.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??