Старата гара. Цигани
пият коняк в кръчмата.
С тях малолетна циганка.
Мъчно.
Излизат.
И тя - пияна,
шарена мръсна кукла.
Най-едрият я прихвана
и - към Марица, глутно.
Господи,
ти ли си оня,
с фенерчето на разклона,
дето забравено маха,
когато минава влака?
© Райчо Русев Все права защищены
и толкова болезнено...