26.08.2009 г., 10:01 ч.

На гарата в Харманли 

  Поезия » Друга
863 0 13

Старата гара. Цигани
пият коняк в кръчмата.
С тях малолетна циганка.
Мъчно.

Излизат.
И тя - пияна,
шарена мръсна кукла.
Най-едрият я прихвана
и - към Марица, глутно.

Господи,
ти ли си оня,
с фенерчето на разклона,
дето забравено маха,
когато минава влака?

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??