6 дек. 2007 г., 10:46

На гости на моето сърце 

  Поэзия » Философская
716 0 3

На гости на моето сърце

Здравей, момиче малко,
каква е таз болка в очите ти,
страдаш ненужно, туй е жалко,
махни тежестта от гърдите ти.

Здравей, мъдрост далечна,
привет, тъга безконечна,
добре дошла и ти, скръб вечна,
заповядай, болка сърдечна.

Добре сме заварили и четирите,
място уютно намерихме в сърцето ти,
сриваме малко по малко опорите,
които изнемогващо крепят небето ти.

Мили мои постоянни гости,
какво искате да ви предложа.
Взехте ми сърцето, всички кости,
няма какво в гроба да положа.

Ние за туй не сме виновни.
Ти сама ни до себе си допусна.
Сломиха те подвизите любовни
и мъката стори ти се тъй вкусна.

На всички спри да се предоверяваш,
бъди внимателна и предпазлива.
Прекалено бързо се сприятеляваш,
бъди нащрек, бъди боязлива.

Драги гости, благодаря за съвета.
Разбрах на какво трябва да приличам.
Обещавам, ще си спазя обета
да не бъда себе си, да не обичам...

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • лили е страхотен човек.....стихотворението е супер...продължавай в същия дух и не се променяй
  • Невероятен стих!!!
    Поздрав!
  • Много ми харесва..напомня ми на мен самата преди години...напомня ми за моите стихове когато започвах да пиша!Гледай по -ведро на живота а в поезията си тръгнала в правилната посока-продължаваи все така!)
Предложения
: ??:??