15 окт. 2017 г., 13:49

На гурбет 

  Поэзия » Любовная, Гражданская
1032 4 0

Нечакано и нечакащо, времето тихо

изтече в канала на нашите желания…

Съдбата пое своята тягостна роля –

прилежно наложи часът за раздяла!

 

Прошепваш ми тихо словата за сбогом,

с нелепа усмивка прикриваш сълзите си!

И тръгвам на някъде, хвърлям цигарата -

безумно самотно е още на гарата!

 

Без време орисани по света да се скитаме

и с радост на други да станем слуги,

оставили дом, скъпи хора, любима

самотни и тъжни да правим пари!

 

Но аз ще се върна един ден, скъпа моя,

бездруго среброто в косите тежи,

Родината – мащеха пак ще приема

и пак ще се върнат щастливите дни!

 

 

© Валентин Григоров Все права защищены

Берлин, 24.08.2014г.                   Валентин  Григоров

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??