12 янв. 2007 г., 12:12

На какво се крепи светът 

  Поэзия
1091 0 19
  Светът крепи се
от силата на малките неща:
   една искрица златна
от огъня изпаднала,
   усмивката, смехът
на малките деца,
   от волния полет на птицата,
от цвете дарено с любов,
   от ръката уверена
в нужда подадена,
   от магичната сила
сърцата обзела ни,
   от родителска обич,
тъй безмерна и силна,
   от къшея хляб и постеля
на бедняка дарени,
   от монетка оставена в храм,
от свещица с поклона запалена...

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??