20 июл. 2011 г., 17:20

На кея 

  Поэзия » Философская
404 0 0

НА  КЕЯ

 

 

Затичах се към кея –

препънах се в злодея…

Огледах се – на този кей

и тук злодей; и там злодей…

И що ли дирят там на кея ? –

Продават любовта на Дулсинея…

Продават майка си, баща си,

честта, приятелите, съвестта си…

Продават  целия си род

за блудкав някакъв живот…

Накрай – продават си душата

за мизерно място на софрата…

А наоколо – злодеи –

чудовища без Дулсинеи…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??