20.07.2011 г., 17:20 ч.

На кея 

  Поезия » Философска
403 0 0

НА  КЕЯ

 

 

Затичах се към кея –

препънах се в злодея…

Огледах се – на този кей

и тук злодей; и там злодей…

И що ли дирят там на кея ? –

Продават любовта на Дулсинея…

Продават майка си, баща си,

честта, приятелите, съвестта си…

Продават  целия си род

за блудкав някакъв живот…

Накрай – продават си душата

за мизерно място на софрата…

А наоколо – злодеи –

чудовища без Дулсинеи…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??