25 сент. 2021 г., 14:15

На луната изпитания трик 

  Поэзия » Другая
519 0 7

Нощта надникна в моя прозорец

и със студена ръка денят ми изтри.

Някаква врата изплака затворена,

дневният шум уплашен се скри.

 

Звезди любопитни ме наблюдават,

искам да се скрия от техните очи,

но напразно. В плен им се оставям,

чаровни са... Ах тези звезди... 

 

А луната прилага стар изпитан трик,

с дъжд от спомени тя ме облива

и в тишината дочувам твоя вик –

"До скорошна среща, не тъжи любима..."

 

© Пенелопи Клисурска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??