7 мар. 2010 г., 20:49

На мама 

  Поэзия » Для детей
1179 0 9

Колко те обичам, Мамо!

Че по цели нощи бдиш,

че за мене мислиш само

и не можеш да заспиш.

 

Колко те обичам! Зная,

че за мен от сутринта

трудиш се, за да играя,

за да уча и раста.

 

За да бъда чист и спретнат,

и нахранен, и щастлив...

Побеляват неусетно,

Мамо, твоите коси.

 

Ала щом ме зърнеш, светва

в миг посърнало лице.

На душата ти олеква,

тупка радостно сърце...

 

И към тебе за прегръдка

щом се спусна окрилен –

няма по-щастлива тръпка,

знам, за тебе и за мен!

 

Колко те обичам, Мамо!

В израз днес на обичта

и признание голямо –

приеми букет цветя!

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??