23 дек. 2023 г., 10:37

На мене Бог ми даде всичко 

  Поэзия » Любовная
458 3 2

НА МЕНЕ БОГ МИ ДАДЕ ВСИЧКО

 

Във крайчеца на есента

едно момиче ме споходи –

и аз със зяпнали уста

видях красивото му боди,

 

над мен разстели тя коси

на Ниагари и Замбези –

и смело почна да гаси

пожари в моите поезии,

 

с парфюм от мирта и зокум,

напълни стаята с авлиги,

и аз изгубих ум и дум

над купчината вехти книги,

 

уж, старец примирен и тих,

а сякаш вълци в мен завиха –

едва довърших тоя стих

и следващите два-три стиха,

 

с бретончето му на черта

и погледа му на сърничка,

с това момиче на света

на мене Бог ми даде всичко.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??