Осми март реших с жената
да отида на банкет.
Край гората - в механата
на един познат съсед.
Резервирах скромна маса
с четри хубави места.
С осмомартенска украса,
с много свещи и цветя.
Нагласихме се с жена ми -
Тя бе с кожено палто.
С нова рокля - на Армани!
Без наднормено тегло.
Аз пък влязох в тясна риза.
Заприличах на младеж!
С гел - косите си зализах,
като мазен таралеж.
Настанихме се - прилично
до камина - на дърва.
Сервитьорката - тактично
грабна нашите палта.
Зяпнах жадно в барбекюто
и в мадамите навред.
Без да гледам във менюто,
си поръчах водка с лед.
Пък - съпругата - с охота
предпочете за отскок,
да гаврътне два-три шота
с джин, текила, ром и сок.
Ресторанта беше фрашкан
с куп изискани жени.
Черни, руси, леко страшни,
с нагримирани очи!
Преброих за миг мъжете
в тази мъжка механа -
Бях - “единственото цвете”!
Мъж - до своята жена!
Почнах тъжно да въздишам.
Не приличах на Бардем,
но разбрах, че ми се пише
много лошо в този ден!
Свих се, плахичко на стола
с понаведена глава -
Щом не си седях във хола,
щях да зъзна там сега!
В миг оркестърът задрънка,
и певицата... пропя!
А жена ми, взе да мрънка,
да поръчам капама!
Престраших се да танцувам
с нея някакво танго.
По врата - да я целувам,
да й шушна на ухо!
Исках всички да ни виждат,
че сме влюбени деца!
Да не почват, да прииждат,
да ме канят на хорА!
Но... купонът се отприщи -
разлюляха се жени!
Многобройни като вишни,
с поразголени гърди!
Чел бях доста за жените -
Че сърцата им горят!
Че след градуси - горките,
търсят с някого да спят!
Но... на практика се случи
с мене истинска беда:
Бях придърпан като куче,
разсъблечен на мига!
Бях принуден да направя
стриптиз шоу за жени!
На жена ми - да забравя
за кафявите очи!
Осми март във механата,
аз получих нервен шок!
Сам изплюсках капамата
и изгълтах стотен шот!
Не изчаках да приключи
безпределния купон!
По палто и с прашки Гучи,
се добрах до моя дом!
Там - прегледах синините
между моите крака!
И открих сред слабините
много - смачкани евра!
Припечелих с тоя празник,
но жена ми ме разби!
Каза че съм: - Безобразник!
Щом танцувам за пари!
Взе ми - левове... валута!
Заработени със труд!
И си купи с тях - бижута -
с три каратов изумруд...
Ще си спомням тази вечер
с изгладнелите жени!
И ще бягам - надалече
март - когато... наближи!
Честит празник! Осми март! 🌷🌷🌷
Мъжете да внимават! 😀😀😀
Юри
Йовев
Март
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены