3 июл. 2016 г., 10:12  

На плажа 

  Поэзия » Юмористическая, Строгие формы
1515 2 13

На плажа

 

Богиня римска, фея, поетеса!
До нея – нисък, лис, дебел дъртак.
Ръмжи ѝ той. Богат е. Няма как,
ако е без пари, да го хареса.

 

С разплут корем върху шезлонга тесен,
към нея като питбул лае пак.
Тя грациозно мята крак връз крак
и пише стихове, не чува „песа“.


В сонет да я възпея или с ноти?
Ала не съм поет, ни композитор.
Да я извая, като Бунароти

от мрамор? Но бездарен съм! Уви...
Какво умея – някой ще попита.

Изчуквам аз... коли в автосервиз...

© Красимир Тенев Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??