Виня те, че си само струна,
разпъната от делника суров.
Виня те, че си дяволско причастие,
дошло, за да ме упои с пелин...
Годините отминаха незрели
и няма във душите гроздобер...
Приятелко, защо те няма,
пустее плажът...
Снежно е във мен.
И всяка фибра търси твойто име.
И всяка чайка го крещи...
Бъди щастлива.
По ръба върви...
Дори да паднеш, пак ще станеш,
защото знай, че има кой да те крепи.
Щастието е за онези, другите,
за нас са чайките, вълните и ръба...
И всичките онези мигове,
когато равновесието нейде спи,
когато хоризонтът крив и без душа крещи,
когато косите отрязани падат,
когато нощта се превърне във вик.
Търся те в песъчинките...
Във всяка звезда те намирам.
И няма ден, във който мислите ми
по теб да не полепват...
Липсваш ми...
© Полина Все права защищены