5 мар. 2014 г., 23:20

На прощаване 

  Поэзия » Любовная
918 0 6

Дойде ли вече? Бях задрямала,

но чух в антрето тихи стъпки.

Колко разсеяна съм станала

от закъснелите ти тръпки!

 

Как беше днес ли? Недодялано.

 Брътвеж на скучен понеделник.

За тебе мислих. На прощаване

описвах миналото в дневник.

 

Червено вино? Моля те, седни!

Изглеждаш уморен, угрижен.

Шейсет и трета – хайде, погледни!

По гърлото с финес се движи.

 

А бяхме луди, млади! Ех, живот!

Луната, ние и вълните,

и бесен джаз, любимият фокстрот.

Трептеше въздухът, магнитен.

 

Ще тръгваш? Време е, нали?

Наистина вълшебно вино!

Провира се между скали

денят, над снимката ти в скрина.

 

Замислен изгрев по корем лежи.

Рисува цъфнали череши.

Морето бурно в залива ръмжи.

Жълт спомен на брега се реши.

© Лилия Кашукеева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??