2 июн. 2008 г., 07:26

На разстояние 

  Поэзия
645 0 7
Още миг при мене. Още миг.
Аз желая просто да те гледам.
Тихичко ще седна отстрани.
И само ще те гледам. Потрепервам,
щом видя твойте прелестни черти.
И погледа ти светъл, искрометен.
В гърдите ми от жар любов ехти,
както бурите във сините морета.
Косите ти ми носят сладка смърт,
стотици пъти искам да умирам.
Гледайки те - ставам по-добър,
сякаш съм погълнал еликсира
на вечното добро в света.
На всички ангели в небето.
Ах, ръцете ти в нощта,
как изящни са и светят -
като звезди, като комети!
Сякаш Витлеем родили.
Бих запомнил силуета
на твойта нежност златокрила.
Бих очистил твоите пътеки
от всички мерзости и остри тръни.
При нужда бих внезапно се завтекъл,
бих всички врагове разпънал!
Бих направил от сълзите клетка,
бих се втренчил в тебе със надежда.
Но тази нощ зад страшната решетка -

защо и ти не ме поглеждаш?...

© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??