Специални топли поздрави на Нилана (Еми) и Романтик (Ицо) за рождените дни днес! Миличка ги издаде с вчерашния си стих:)
Поздравявам и Петинка, Никол, Веси (Веселина) и всички останали Рибки в сайта (не ми се сърдете, не мога да изброя всички...) за предстоящите им празници!
Мили Рибки, бъдете ни живи и здрави! Плувайте в спокойни, чисти води! Нека рифовете бъдат само украса на пейзажа!:)
С обич!
Във дълбоките води
плуват Рибките добри.
Някои са сладководни,
други пък - така отровни...
За Пираните не пея,
че току-виж онемея.
От Акулите боя се -
стряскам се дори в съня си.
За Шараните - не знам,
думи нямам, срам не срам...
На Калкана копче слагам -
малко му се „понатягам".
А пък Цацата, горката,
най обичам във водата,
че в тигана ми се губи,
много олио погуби.
За Сафрида к'во да кажа -
със уста ще го накажа.
Много си го тача аз,
вкусен ми е всеки час.
Най-накрая ще приключа
и вълшебствата ще включа:
Златна Рибка ще отглеждам,
тя дарява ми надежда.
Хей, вий, Рибки сладководни,
много, много сте ми волни.
Ха надолу, ха нагоре -
няма ли за вас умора?
Що не спрете вий за малко,
да побъбрим сладко-сладко?
Или туй ви вам дотяга,
че и даже попристяга?
Състрадателност голяма,
казват, че ви запленява.
Знам, другари сте добри,
нека се повеселим.
С празника ви поздравявам,
много здраве пожелавам!
© Криси Все права защищены