На пазара е книги – товар до товар!
Тука тънките, там – по-дебели.
На "Славейков" ние така, бадевá*,
половината свят сме прочели.
Най-накрая, като някой дебил,
се вторача във своята книжка.
Я да видя, какво съм дробил!
Тъй де, какво съм набишкал.
Ма то хубаво! Ма наредено!
Ма направо самичък се чудя!
По едно време ми стане студено,
дръпна чергата –
и се събудя.
*бадевá - турцизъм: без пари, за нищо, но понякога и - напразно, нахалос.
© Райчо Русев Все права защищены
Ако не на "Славейков", то тука сергията ти е пълна и доста сме, дето се навъртаме около нея