На стремене!
Ескадрон на смъртта преминава
и ровят копита прахта...
Коне - устремени към Ада
и диво издишват страстта.
.....
На стремене!
Зная - това е съдба.
На пасашок!
И хвърлям в пещта.
Напреед! Напред, че погивам!
Горя - горя дори в пепелта!
С Амнезия нежно покривам
“тялото” свято на Любовта.
На пасашок –
до дъно смъртен оброк!
На стременах!
Бях, и не бях!
Р. Първанова
© Ренета Първанова Все права защищены