25 мая 2011 г., 22:14

На вуйна 

  Поэзия » Другая
1332 0 5

 

 

НА ВУЙНА

 

                  По случай първите ù 70 години с обич

 

 

Толкова години вкусни пити месиш

всички да нахраниш,

осветяваш ги с родопски песни

и с Христова вяра.

 

Либе лично, грижна майка, баба милолика –

истинска светица жива,

в тъмнината светлинките викаш

да не стъпваме накриво.

 

Като дъхаво омайно биле

раните ни да лекуваш никна от земята,

да сме здрави, хубави и силни

като твойте корени и твойта святост.

 

И след размирните години,

и след бурните романи

сме честити, че те има,

във душите скрита обич за имане.

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??