НА ВУЙНА
По случай първите ù 70 години с обич
Толкова години вкусни пити месиш
всички да нахраниш,
осветяваш ги с родопски песни
и с Христова вяра.
Либе лично, грижна майка, баба милолика –
истинска светица жива,
в тъмнината светлинките викаш
да не стъпваме накриво.
Като дъхаво омайно биле
раните ни да лекуваш никна от земята,
да сме здрави, хубави и силни
като твойте корени и твойта святост.
И след размирните години,
и след бурните романи
сме честити, че те има,
във душите скрита обич за имане.
© Ангел Веселинов All rights reserved.