4 янв. 2022 г., 19:29

На забравената гара 

  Поэзия » Другая
385 1 8

Пустеят в тишина перони

на забравената гара.

Празни, старите вагони

кътат спомени без мяра.

 

Черният локомотив

не издава звуци тежки.

Не извайва димни гриви

возейки съдби човешки.

 

Коловозите не тракат

с онзи ритъм монотонен.

На миналото спрял е влакът -

от бъдещето тук прогонен.

 

Няма повече да трепне

ни едно сърце и глас.

" Сбогом " и " Здравей " ли шепне

призрак в полунощен час?

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??