28 июл. 2019 г., 16:23

Началото и краят 

  Поэзия » Любовная
439 0 3

Беше взрив.
И набъбнали вени.
Кръв във тях – без юзда и без стреме.
Няма граници – само тела.
Вън денят е

икона в обков.

 

На гърдите ни
ангел с крила
е изписал със устни:

„ЛЮБОВ!“

...

Беше нож.
И разсечени думи.
Нито капка копнеж помежду ни.
Счупен ключ, насинена врата.

Обругана

до рана

съдба.
 

На гърба ми
остави нощта
автограф с черен молив:

„САМА!“

 

© Margarita Martinova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??