10 авг. 2016 г., 16:26

Началото на лятото 

  Поэзия » Другая
682 0 7

Цялата изпълни се луната,
като глобус в кадифеното небе блести.
Тази нощ магийна е на лятото.
Сбъдват се копнежи и мечти.

Тичинкови песни пеят с вятъра
бели маргарити, макове, треви.
Птичките огласят на нощта простора
с дъхавите на любов трели.

А звездите в златните си рокли
мигат, трепкат, и блестят.
И безсъници развяват букли.
Пак зори навярно ще посрещнат.

 

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??