Aug 10, 2016, 4:26 PM

Началото на лятото 

  Poetry » Other
672 0 7

Цялата изпълни се луната,
като глобус в кадифеното небе блести.
Тази нощ магийна е на лятото.
Сбъдват се копнежи и мечти.

Тичинкови песни пеят с вятъра
бели маргарити, макове, треви.
Птичките огласят на нощта простора
с дъхавите на любов трели.

А звездите в златните си рокли
мигат, трепкат, и блестят.
И безсъници развяват букли.
Пак зори навярно ще посрещнат.

 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??