19 мар. 2022 г., 09:16

Над долината 

  Поэзия
176 0 0

 

 

Единствена ме чакаш непроменена,
но животът ми така се промени,
погуби се душата обременена,
потъвайки в отминалите дни.

 

Днес се завърнах, на теб да доразкажа
да се разкрия единствено пред теб,
неизплаканата тайна да покажа,
да я излея в безграничната степ.

 

Нали ме разбираш, аз нося тъгата
узнала си причината за това,
да се завръщам винаги в полята,
с размътена от мисли глава.

 

О, нима съм аз сред хората изгубен
и нима трябва да отпия самота,
от топлите й очи съм вече разлюбен,
черен изгрев се понася над света.

 

Своето тяло, изправям в тишината, 
толкова далеч съм стигнал сега,
под нозете се размекват полята
и от бурените се стапя снега...

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??