28 авг. 2012 г., 13:49

Надбягване 

  Поэзия » Другая
469 0 8

Глас мъдър вика ми: "Я спри

да бягаш срещу вятъра!

Животът ролите смени

на сцената, в театъра.

 

Морето бурно все реве,

платна отнася, котви.

Но грейва слънце, то се спре

и в залив тих се кротва."

 

И мисля си дали не е

тоз глас самия Господ.

Отгоре вижда най-добре

щафетата и поста,

 

където ще я предадем

на свежите бегачи -

встрани да свърнем и да спрем

в забавените крачки.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??