Надежда
Представи си, че ти
затваряш очи
в опит да избягаш за малко
от това що в сърцето тежи.
Представи си, че ти
затворил вече очи
виждаш черната бездна,
в която потънал си в мъки.
В черната бездна обаче проблясват искри
приличат те на малки ярки звезди.
Представи си сега, ти,
че тези ярки звезди са
малка надежда в черната бездна,
в която потънал бе ти.
Тези ярки звезди проправят си път
през черната бездна,
показват ти път за надежда.
Представи си, че ти отваряш очи,
и от очите ти се стичат сълзи.
Съзрял си ти път пълен с надежда
и в сърцето ти вече по-малко тежи .
Представи си, че ти не бе отворил очи
и бе живял живот без надежда.
Г.Г
© Gabriela Georgieva Все права защищены