20.02.2018 г., 9:24 ч.

Надежда 

  Поезия » Любовна
466 1 3

      Надежда
Представи си, че ти
затваряш очи
в опит да избягаш за малко
от това що в сърцето тежи.
Представи си, че ти
затворил вече очи
виждаш черната бездна,
в която потънал си в мъки.
В черната бездна обаче проблясват искри
приличат те на малки ярки звезди.
Представи си сега, ти,
че тези ярки звезди са
малка надежда в черната бездна,
в която потънал бе ти.
Тези ярки звезди проправят си път
през черната бездна,
показват ти път за надежда.
Представи си, че ти отваряш очи,
и от очите ти се стичат сълзи.
Съзрял си ти път пълен с надежда
и в сърцето ти вече по-малко тежи .
Представи си, че ти не бе отворил очи
и бе живял живот без надежда.
                             
                                                  Г.Г
 

© Gabriela Georgieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не го свързах точно с идеята за медитация ,но да ако погледнеш първите два реда и аз за това бих се сетила .
  • Благодаря много!
  • Нали надеждата крепи човека и умира последна! Не може да се живее без надежда и мечти! Браво, Габриела!
Предложения
: ??:??